maanantai 9. syyskuuta 2013

Kyyhkyä padassa

Oijoi.Täytyy sanoa että kyyhkypata onnistui yli odotusten.

Simppeli ohje jaettavaksi:

6 kpl kyyhkynrintaa
4 kpl broilerin rintafilettä
amerikanpekonia (1 1/2 pkt)
valkosipulinkynsiä 1-3 kpl
keltasipulia 2
porkkanoita 4
aurinkokuivattuja tomaatteja 5-6
timjamia
Kanalientä ( itse käytin kanafondueta ) n. 1 l


Otetaan tipuihin väriä kuumalla pannulla. Käytä paistamiseen voita. Mausta suolalla ja pippurilla pinta.
Kääri tipuset pekoniin. Kiinnitä pekonit hammastikuilla, etteivät irtoa uunissa.
Kuori porkkanat,sipulit ja valkosipulit. Lisää linnut ja pilkotut vihannekset kivi tai savipataan. Ripottele päälle tuoretta timjamia. Lisää kanaliemi.




Paistumaan uuniin n. tunniksi, miedolla lämmöllä max. 150 astetta.














Valmis annos, kera Lapin puikuloiden, puolukkasurvoksen ja
tuoreen salaatin. Kyytipojaksi sopi mainiosti Uusi-Seelantilainen
keskitäyteläinen punaviini Brancott Estate.















Laadunvarmistaja hommissa :)



















Tänään sitten hauduttelin loput padat ruokakermassa ja keitin riisit lisukkeeksi. Maku vain parani. Kun vois aina syödä näin. Huomenna luvassa hernekeittoa. Arki <3


1 kommentti: